TIG Lassen RVS niveau 1

Terug naar opleidingen

Inleiding

Als lasser ben je een echte specialist in je vakgebied. Regelmatige bijscholing om je verder te bekwamen is dan ook noodzakelijk. Bedrijfsopleidingen Techniek wil je daar graag bij helpen. Wij bieden professionele opleidingen aan en leiden je op voor een Europees erkend NIL lasdiploma.
Je kunt kiezen uit vier verschillende disciplines: Autogeen lassen, BMBE Booglassen met beklede elektroden, Mig-Mag lassen en Tig lassen en dat allemaal op vier verschillende niveau’s. Van beginner tot specialist zit je dus goed met een lasopleiding van Bedrijfsopleidingen Techniek.

Bestemd voor

Lassers die onbekend zijn met TIG-Booglassen en in de toekomst te maken krijgen met het uitvoeren van TIG laswerkzaamheden van dunne plaat en pijp van 2-3 mm.

Doel

De cursus is erop gericht om die kennis en vaardigheden aan te brengen die van belang zijn voor het verantwoord uitvoeren van TIG laswerk op het eerste niveau. Deze opleiding wordt gegeven in roestvrij stalen plaat van ongeveer 2 tot 3 mm alsmede pijp en is gericht op het behalen van het diploma op niveau 1.

Toelatingseisen

Voor het volgen van deze cursus is geen specifieke vooropleiding nodig.

Cursusinhoud

De cursus bevat een theorie en een praktijkdeel.
In de theorie wordt ondermeer behandeld:

  • Processen en apparatuur
  • Materiaalgedrag bij het lassen
  • Constructies
  • Uitvoering

Tijdens de cursus wordt een buiten-hoeklas onder de hand in 2 mm afgelast. Verder wordt een l-las in 3 mm en een staande hoek met een a-hoogte van 2 mm gemaakt. Er wordt ook ruim aandacht besteed aan het kiezen van de juiste parameters en het voorkomen van storingen. De lassen worden uitsluitend visueel en door meten beoordeeld.

Cursusduur

De cursus bestaat uit 16 dagdelen van 3 lesuren en wordt ´s-avonds gegeven.
De lestijden zijn van 18.30u tot 21.45u.

Toetsing en afsluiting

De cursus wordt afgesloten met een examen wat wordt afgenomen en beoordeeld door het NIL. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist een Europees erkend NIL diploma.

Uw investering

€1.950,00
Prijs is inclusief boeken- en examengeld

Groepsgrootte

Maximaal 10 personen

Cursus uitvoering

ROC Tilburg

Startdata

Afhankelijk van de groepsgrootte kunt u gedurende het gehele jaar instromen.

Flyer TIG RVS niv 1
Flyer TIG RVS niv 1
Download Flyer TIG RVS niv 1
Ik wil me aanmelden
Nu aanmelden
Meer informatie
Neem contact met ons op
Vraag ons naar de mogelijkheden