TIG lassen aluminium niveau 2

Terug naar opleidingen

Inleiding

Als lasser ben je een echte specialist in je vakgebied. Regelmatige bijscholing om je verder te bekwamen is dan ook noodzakelijk. Bedrijfsopleidingen Techniek wil je daar graag bij helpen. Wij bieden professionele opleidingen aan en leiden je op voor een Europees erkend NIL lasdiploma.
Je kunt kiezen uit vier verschillende disciplines: Autogeen lassen, BMBE Booglassen met beklede elektroden, Mig-Mag lassen en Tig lassen en dat allemaal op vier verschillende niveau’s. Van beginner tot specialist zit je dus goed met een lasopleiding van Bedrijfsopleidingen Techniek.

Bestemd voor

Lassers en medewerkers van bedrijven en instellingen die regelmatig belast worden met het uitvoeren van Tig laswerkzaamheden en die zich verder willen bekwamen in diverse lasposities in aluminium.

Doel

De cursus is er op gericht om die kennis en vaardigheden aan te brengen die van belang zijn voor het verantwoord uitvoeren van Tig laswerk op het tweede niveau. De opleiding wordt gegeven in aluminium plaat van 2 tot 3mm alsmede pijp en is gericht op het behalen van het diploma op niveau 2.

Toelatingseisen

Voor het volgen van deze cursus is het diploma niveau 1 vereist. In bijzondere gevallen kan men ook tot de cursus worden toegelaten op basis van aantoonbare vaardigheid alsmede voldoende theoretische kennis op het gebied van Tig lassen, dit ter beoordeling van de docent.

Vervolgcursussen

Cursusinhoud

De cursus bevat een theorie en een praktijkdeel.
In de theorie wordt ondermeer behandeld:

  • Processen en apparatuur
  • Materiaalgedrag bij het lassen
  • Constructies
  • Uitvoering

De cursus wordt uitgevoerd in aluminium en omvat hoeklassen met verschillende posities. De V-las wordt onder de hand uitgevoerd. Tevens wordt een plaat/pijp verbinding gelast met een staande hoeklas met a-hoogte van 2 mm.

Cursusduur

De cursus bestaat uit 16 dagdelen van 3 lesuren en wordt ´s-avonds gegeven.
De lestijden zijn van 18.30u tot 21.45u.

Toetsing en afsluiting

De cursus wordt afgesloten met een examen wat wordt afgenomen en beoordeeld door het NIL. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist een Europees erkend NIL diploma.

Uw investering

€1.925,00
Prijs is inclusief boeken- en examengeld

Groepsgrootte

Maximaal 10 personen

Cursus uitvoering

ROC Tilburg

Startdata

Afhankelijk van de groepsgrootte kunt u gedurende het gehele jaar instromen.

Ik wil me aanmelden
Nu aanmelden
Meer informatie
Neem contact met ons op
Vraag ons naar de mogelijkheden