Stellen en monteren

Terug naar opleidingen

Inleiding

Een cursus stellen en monteren biedt een grondige training voor het nauwkeurig en efficiënt assembleren van verschillende componenten, machines of constructies. Deze cursus richt zich op het aanleren van methoden voor het correct in elkaar zetten, afstellen en monteren van onderdelen volgens technische specificaties en richtlijnen. Van mechanische samenstellingen tot complexe systemen, de training voorziet deelnemers van vaardigheden in het interpreteren van technische tekeningen, het selecteren van geschikte gereedschappen en technieken, en het uitvoeren van montagewerkzaamheden op een veilige en efficiënte manier. Deze cursus vormt een essentiële basis voor vakmensen en technici die betrokken zijn bij uiteenlopende industrieën, waar precisie en accuraatheid in het montageproces van cruciaal belang zijn.

Bestemd voor

Een cursus stellen en monteren is bedoeld voor een brede doelgroep van technici, monteurs, vakmensen en professionals die betrokken zijn bij verschillende industrieën, zoals werktuigbouwkunde, fabricage, productie, bouw, en andere technische sectoren. Het is relevant voor diegenen die verantwoordelijk zijn voor het correct samenstellen, afstellen en monteren van diverse mechanische componenten, machines, constructies of systemen. Zowel beginners als ervaren vakmensen kunnen profiteren van deze cursus, aangezien deze een combinatie van basisprincipes en geavanceerde technieken biedt om montagewerkzaamheden nauwkeurig, veilig en efficiënt uit te voeren.

Doel

Het doel van een cursus stellen en monteren is om deelnemers de benodigde kennis, vaardigheden en praktische ervaring te bieden voor het nauwkeurig en efficiënt assembleren, afstellen en monteren van mechanische componenten, systemen of constructies. Deze cursus is gericht op het begrijpen van technische tekeningen, het selecteren van geschikte gereedschappen en technieken, en het uitvoeren van montagewerkzaamheden volgens vastgestelde specificaties en veiligheidsvoorschriften. Het uiteindelijke doel is om vakmensen en technici op te leiden tot bekwame professionals die in staat zijn om montagewerkzaamheden uit te voeren met precisie, kwaliteit en efficiëntie binnen diverse industrieën.

Toelatingseisen

Voor deze cursus is geen specifieke vooropleiding vereist.

Cursusinhoud

• Montage- en demontage technieken
• Boutverbindingen, borgingen
• Glijlagers
• Wentellagers
• Afdichtingen
• Smering
• uitlijnen
• monteren en demonteren van assen, koppelingen en wentellagers
• monteren en demonteren van assen, lagers en kettingwielen
• monteren en demonteren van assen, glijlagers en koppelingen
• monteren en demonteren van assen, wentellagers, koppelingen en tand- en V-riemen
• monteren en demonteren van assen, wentellagers en tandwielen

Cursusduur

4 dagen

Toetsing en afsluiting

De cursus wordt afgesloten met een afrondende (praktijk)toets.
Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist een certificaat.

Cursus uitvoering

ROC Tilburg

Startdata

Ik wil me aanmelden
Nu aanmelden
Aanmelden voor Stellen en monteren
Meer informatie
Neem contact met ons op
Vraag ons naar de mogelijkheden