PLC Besturingstechniek

Terug naar opleidingen

Inleiding

Het doel van een cursus PLC (Programmable Logic Controller) besturingstechniek is om deelnemers vertrouwd te maken met de werking, programmering en toepassing van PLC-systemen in industriële automatisering. Deze cursus biedt een diepgaand begrip van PLC’s, hun configuratie, programmeringstalen en het ontwerpen van besturingsprogramma’s. Deelnemers leren hoe ze PLC’s kunnen gebruiken om verschillende machines, processen en systemen te automatiseren, storingen op te lossen en efficiëntie te verbeteren. Het uiteindelijke doel is om professionals op te leiden die in staat zijn om PLC-systemen effectief te implementeren, onderhouden en optimaliseren binnen industriële omgevingen.

Bestemd voor

Een beginnerscursus PLC (Programmable Logic Controller) is bedoeld voor een breed scala aan deelnemers, waaronder studenten, technici, engineers, elektriciens, en professionals die weinig tot geen ervaring hebben met PLC’s en industriële automatisering. Deze cursus is geschikt voor diegenen die een introductie willen krijgen in de basisprincipes van PLC’s, het programmeren ervan, en de toepassing binnen industriële omgevingen. Het is ook relevant voor personen die werkzaam zijn in sectoren zoals werktuigbouwkunde, elektronica, automatisering, productie en onderhoud, en die hun kennis willen uitbreiden naar het gebied van PLC-besturingstechniek om hun vaardigheden te verbreden en loopbaanmogelijkheden te vergroten.

Doel

Basisbeginselen PLC besturen eigen maken. Hierbij leren werken met verschillende talen en deze in de praktijk weten toe te passen.

Toelatingseisen

Basiskennis Elektrotechniek en Pneumatiek

Cursusinhoud

Codesys
Ladderprogrameren
Structure tekst
Functionblok diagram
Instruction list
Sequential function chart

Cursusduur

5 dagen

Toetsing en afsluiting

De cursus wordt afgesloten met een afrondende (praktijk)toets.
Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist een certificaat.

Cursus uitvoering

ROC Tilburg

Startdata

Ik wil me aanmelden
Nu aanmelden
Aanmelden voor PLC Besturingstechniek
Meer informatie
Neem contact met ons op
Vraag ons naar de mogelijkheden