Opfrisdag Hardsolderen F-Gassen Cat. I en II

Terug naar opleidingen

Inleiding

Per 1 januari 2010 is de Europese F-gassenverordening in Nederland in werking getreden. Personen die werkzaamheden verrichten aan koelinstallaties en airco-installaties waarin zich gefluoreerde of ozonlaagafbrekende stoffen bevinden, moeten in het bezit zijn van een bij de werkzaamheden behorend diploma of certificaat.

Bestemd voor

De opfrisdag Hardsolderen F-Gassen Categorie I en II is bedoeld voor monteurs, installateurs of technici die hun vaardigheden op het gebied van het verrichten van hardsolderen aan of voor koeltechnisch leidingwerk willen opfrissen of voor diegene die extra wil oefenen ter voorbereiding op het (her)examen F-gassen categorie I of II

Doel

Het vergroten van de kans om het diploma F-gassen categorie 1 of 2 te behalen of je bevoegdheid te verlengen, door te oefenen met hardsolderen.

Toelatingseisen

Voor het volgen van deze opfrisdag moet je de training F-Gassen Categorie I of II reeds gevolgd hebben.

Cursusinhoud

Tijdens deze dag ga je oefenen voor het (her)examen Solderen & Monteren. Hierdoor vergroot je jouw kans om het diploma F-gassen categorie 1 of 2 te behalen. Je wordt voorbereid om tijdens het examen een werkstuk te maken volgens tekening, lektest en druktest. Daarnaast wordt je tijdens het examen beoordeeld op een peelingtest van alle verbindingen. Je gaat te werk volgens de eisen zoals ze worden gesteld aan het werkstuk op het (her)examen. Tijdens deze dag ligt de nadruk op het vervaardigen en/of verbinden van leidingdelen.

Cursusduur

1 dag of middag-avond

Toetsing en afsluiting

De opfrisdag wordt door de docent beoordeeld op voldoende participatie en kennis.

Uw investering

€400,00

Groepsgrootte

Maximaal 8 personen

Cursus uitvoering

ROC Tilburg

Startdata

Bij voldoende deelname meerdere malen per jaar.

Ik wil me aanmelden
Nu aanmelden
Meer informatie
Neem contact met ons op
Vraag ons naar de mogelijkheden