Opfrisdag Handelingen F-Gassen Cat. I of II

Terug naar opleidingen

Inleiding

Per 1 januari 2010 is de Europese f-gassenverordening in Nederland in werking getreden. Personen die werkzaamheden verrichten aan koelinstallaties en airco-installaties waarin zich gefluoreerde of ozonlaagafbrekende stoffen bevinden, moeten in het bezit zijn van een bij de werkzaamheden behorend diploma of certificaat.

Bestemd voor

De opfrisdag Handelingen F-Gassen Categorie I of II is bedoeld voor monteurs, installateurs of technici die hun vaardigheden op het gebied van het verrichten van handelingen met koudemiddelen aan een installatie willen opfrissen of voor diegene die extra wil oefenen ter voorbereiding op het (her)examen F-gassen categorie I of II.

Doel

Het vergroten van de kans om het diploma F-gassen categorie 1 of 2 te behalen of je bevoegdheid te verlengen, door diverse handelingen aan koeltechnische installaties te oefenen.

Toelatingseisen

Voor het volgen van deze opfrisdag moet je de training F-Gassen Categorie I of II reeds gevolgd hebben.

Cursusinhoud

Tijdens deze dag ga je oefenen voor het (her)examen Koudemiddelen Handelingen. Je wordt voorbereid om tijdens het examen een logboek en veiligheid te beoordelen, de werking van het systeem te controleren, een koudemiddelcilinder te beoordelen, en het leeghalen en wegen van de koudemiddel inhoud. Daarnaast zal je tijdens het examen een koude-systeem vullen en opleveren volgens wetgeving inclusief werkregistratie.

Cursusduur

1 dag of middag-avond

 

Toetsing en afsluiting

De opfrisdag wordt door de docent beoordeeld op voldoende participatie en kennis.

Uw investering

€325,00

Groepsgrootte

Maximaal 8 personen

Cursus uitvoering

ROC Tilburg

Startdata

Bij voldoende deelname meerdere malen per jaar.

Ik wil me aanmelden
Nu aanmelden
Meer informatie
Neem contact met ons op
Vraag ons naar de mogelijkheden