MIG/MAG Booglassen niveau 2

Terug naar opleidingen

Inleiding

Als lasser ben je een echte specialist in je vakgebied. Regelmatige bijscholing om je verder te bekwamen is dan ook noodzakelijk. Bedrijfsopleidingen Techniek wil je daar graag bij helpen. Wij bieden professionele opleidingen aan en leiden je op voor een Europees erkend NIL lasdiploma.
Je kunt kiezen uit vier verschillende disciplines: Autogeen lassen, BMBE Booglassen met beklede elektroden, Mig-Mag lassen en Tig lassen en dat allemaal op vier verschillende niveau’s. Van beginner tot specialist zit je dus goed met een lasopleiding van Bedrijfsopleidingen Techniek.

Bestemd voor

Lassers en medewerkers van bedrijven en instellingen die regelmatig belast worden met het uitvoeren van MIG/MAG laswerkzaamheden en die zich verder willen bekwamen in de diverse lasposities. Bovendien biedt deze lasopleiding de mogelijkheid het beginniveau te halen voor de opleiding voor niveau 3.

Doel

De cursus MIG/MAG lassen niveau 2 is er op gericht om die kennis en vaardigheden aan te brengen die van belang zijn voor het verantwoord uitvoeren van MIG/MAG laswerk op het tweede niveau. De opleiding op het tweede niveau wordt gegeven in ongelegeerd stalen plaat van 4, 10 en 12mm en is gericht op het behalen van het diploma op niveau 2.

Toelatingseisen

Voor het volgen van deze cursus is het diploma niveau 1 vereist. In bijzondere gevallen kan men ook tot de cursus worden toegelaten op basis van aantoonbare vaardigheid alsmede voldoende theoretische kennis op het gebied van MIG/MAG lassen, dit ter beoordeling van de docent.

Vervolgcursussen

Cursusinhoud

De cursus bevat een theorie- en een praktijkdeel.
In de theorie worden ondermeer behandeld:

  • Processen en apparatuur
  • Materiaalgedrag bij het lassen
  • Constructies
  • Uitvoering

Tijdens de cursus worden staande- en liggende binnen- en buiten-hoeklassen met verschillende a-hoogtes in ongelegeerd stalen plaat van 10 mm gelast. De V-las wordt in horizontale en verticale positie van 4 en 12 mm gelast. De lassen worden uitsluitend visueel en door meten beoordeeld.

Cursusduur

16 avonden van 18.30u – 21.45u

Toetsing en afsluiting

De cursus wordt afgesloten met een examen wat wordt afgenomen en beoordeeld door het NIL. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist een Europees erkend NIL diploma.

Uw investering

€1.875,00
Prijs is inclusief boeken- en examengeld

Groepsgrootte

Maximaal 8 personen

Cursus uitvoering

ROC Tilburg

Startdata

Afhankelijk van de groepsgrootte kunt u gedurende het gehele jaar instromen.

Ik wil me aanmelden
Nu aanmelden
Meer informatie
Neem contact met ons op
Vraag ons naar de mogelijkheden