Industriële robotica

Terug naar opleidingen

Inleiding

Een beginnerscursus industriële robotica biedt een boeiende introductie tot de wereld van geautomatiseerde machines en industriële robots. De cursus is ontworpen om deelnemers vertrouwd te maken met de basisprincipes van robotica, inclusief de werking, programmering en toepassingen van robots in industriële omgevingen. Door middel van deze cursus kunnen deelnemers kennismaken met verschillende soorten industriële robots, hun functionaliteiten en besturingsmethoden. Van het begrijpen van robotconfiguraties tot het leren van programmeertalen en veiligheidsrichtlijnen, de cursus biedt een solide basis voor diegenen die willen beginnen met het verkennen van robotica in de industrie. Het stelt deelnemers in staat om fundamentele vaardigheden te ontwikkelen die essentieel zijn in de snel evoluerende wereld van geautomatiseerde productie en robotgebaseerde technologieën.

Bestemd voor

Een beginnerscursus industriële robotica is bedoeld voor een breed publiek, waaronder studenten, ingenieurs, technici, programmeurs, productiemedewerkers en professionals die geïnteresseerd zijn in de basisprincipes van industriële robots. Het is relevant voor diegenen die weinig tot geen ervaring hebben met robotica, maar interesse hebben in het begrijpen van geautomatiseerde systemen en robottoepassingen in industriële omgevingen. Deze cursus richt zich op het verstrekken van een introductie en basiskennis over industriële robots, hun werking, programmering en toepassingen, en is geschikt voor mensen werkzaam in sectoren zoals fabricage, automatisering, logistiek, techniek en andere gebieden waar robotica een rol speelt in productieprocessen.

Doel

Het doel van een beginnerscursus industriële robotica is om deelnemers een grondig begrip en een solide basis te bieden in de fundamentele aspecten van industriële robots. Deze cursus is ontworpen om de basisprincipes van robotica te introduceren, inclusief de werking, configuraties, programmering en toepassingen van industriële robots in productie- en industriële omgevingen. De cursus streeft ernaar om deelnemers vertrouwd te maken met de terminologie, technologieën en basisvaardigheden die nodig zijn om met industriële robots te werken. Het uiteindelijke doel is om een solide basis te bieden, zodat deelnemers kunnen begrijpen hoe industriële robots functioneren, hoe ze kunnen worden geprogrammeerd en geïntegreerd in productieprocessen, en om hen voor te bereiden op verdere specialisatie of geavanceerdere cursussen in robotica.

Toelatingseisen

Voor deze training is geen specifiek vooropleiding vereist.

Cursusinhoud

Inleiding tot robotica: Een overzicht van industriële robots, hun geschiedenis, verschillende soorten robots, en hun rol in de industrie.
Robotconfiguraties en componenten: Verkenning van de fysieke componenten van robots, zoals grijpers, sensoren, actuatoren en besturingssystemen.
Werking en kinematica: Begrip van de bewegingen van robots, zoals bewegingsbereik, assen, en programmering van bewegingen in verschillende coördinatensystemen.
Programmering van robots: Introductie van programmeertalen voor robots, zoals teach pendants, grafische interfaces of scripting, en de basisprincipes van robotprogrammering.
Veiligheid en normen: Belangrijke aspecten van robotveiligheid, inclusief veiligheidsmaatregelen, standaarden en richtlijnen om veilig met industriële robots te werken.
Toepassingen en casestudy’s: Verkenning van praktische toepassingen van robots in verschillende industrieën, zoals assemblage, productie, logistiek en meer, via voorbeelden en casestudy’s.
Praktische oefeningen: Hands-on ervaring met eenvoudige taken zoals robotbewegingen programmeren, eenvoudige pick-and-place taken uitvoeren, en kennismaking met simulatiesoftware voor robotica.

Cursusduur

5 dagen

Toetsing en afsluiting

De cursus wordt afgesloten met een afrondende (praktijk)toets.
Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist een certificaat.

Cursus uitvoering

ROC Tilburg

Startdata

Ik wil me aanmelden
Nu aanmelden
Aanmelden voor Industriële robotica
Meer informatie
Neem contact met ons op
Vraag ons naar de mogelijkheden