Autogeen lassen niveau 3

Terug naar opleidingen

Inleiding

Als lasser ben je een echte specialist in je vakgebied. Regelmatige bijscholing om je verder te bekwamen is dan ook noodzakelijk. Bedrijfsopleidingen Techniek wil je daar graag bij helpen. Wij bieden professionele opleidingen aan en leiden je op voor een Europees erkend NIL lasdiploma. Je kunt kiezen uit vier verschillende disciplines: Autogeen lassen, BMBE Booglassen met beklede elektroden, Mig-Mag lassen en Tig lassen en dat allemaal op vier verschillende niveau’s. Van beginner tot specialist zit je dus goed met een lasopleiding van Bedrijfsopleidingen Techniek.

Bestemd voor

Lassers en medewerkers van bedrijven en instellingen die regelmatig belast worden met het uitvoeren van autogeen laswerk- van een hoog kwaliteitsniveau dat aan niet-destructief onderzoek wordt onderworpen.

Doel

Deze cursus is er op gericht om die kennis en vaardigheden aan te brengen die van belang zijn voor het verantwoord uitvoeren van autogeen laswerk op het derde niveau.
De opleiding wordt gegeven volgens de “linkslas” methode, in ongelegeerd stalen plaat en pijp. Verder omvat de cursus het autogeen snijden van ongelegeerd stalen plaat. Deze cursus is gericht op het behalen van het diploma op niveau 3.

Toelatingseisen

Voor het volgen van deze cursus is het diploma niveau 2 vereist.

Vervolgcursussen

Cursusinhoud

De cursus bevat een theorie en een praktijkdeel.
In de theorie wordt ondermeer behandeld:
• Processen en apparatuur
• Materiaalgedrag bij het lassen
• Constructies
• Uitvoering

De cursus omvat autogeen lassen volgens de “linkslas”methode in ongelegeerd stalen plaat en pijp van 3 en 4 mm in de verticale, horizontale en rondgaande posities. Het handmatig autogeen snijden van figuren met rechte en gebogen lijnen.
De kwaliteit van de las moet van dien aard zijn, dat bij beoordeling met behulp van niet-destructief onderzoek de las wordt goedgekeurd. De las in de positie H-L 045 (Gu) wordt ook radiografisch onderzocht op inwendige onvolkomenheden en de overige lassen alleen visueel en doormeten.

Cursusduur

De cursus bestaat uit 32 dagdelen van 3 lesuren en wordt ´s-avonds gegeven.
De lestijden zijn van 18.30u tot 21.45u.

Toetsing en afsluiting

De cursus wordt afgesloten met een examen wat wordt afgenomen en beoordeeld door het NIL. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist een Europees erkend NIL diploma.

Uw investering

€2.650,00
Prijs is exclusief examengeld NIL

Groepsgrootte

Maximaal 10 personen

Cursus uitvoering

ROC Tilburg

Startdata

Afhankelijk van de groepsgrootte kunt u het gehele jaar door instromen.

Ik wil me aanmelden
Nu aanmelden
Meer informatie
Neem contact met ons op
Vraag ons naar de mogelijkheden